8 tips για να βρίσκεις ΠΑΝΤΑ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

8 tips για να βρίσκεις ΠΑΝΤΑ φθηνά αεροπορικά εισιτήρια

Σε όλους μας αρέσει το ταξίδι, αυτό που δεν μας αρέσει είναι να ψάχνουμε άπειρες ώρες στο διαδίκτυο για προσφορές και στο τέλος να μην βρίσκουμε κιόλας μια φθηνή πτήση, για οπουδήποτε!
Καθόλου ευχάριστη εμπειρία… Σε αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για το πώς να ψάχνετε σωστά για αεροπορικά εισιτήρια και το σημαντικότερο, ΠΌΤΕ να τα ψάχνετε και να τα κλείνετε!

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και θα γλιτώσετε πολύτιμο χρόνο, απογοήτευση και κυρίως χρήματα κατά την κράτηση της επόμενης πτήσης σας.

1.ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ

Ένα άκρως απογοητευτικό σενάριο είναι όταν βρίσκεις μια φθηνή πτήση και εκεί που είσαι έτοιμος/η να την κλείσεις η τιμή της αλλάζει. Αν πιστεύετε ότι σας περιγελά το σύμπαν δεν είστε και πολύ μακριά από την αλήθεια… Η τιμή μιας πτήση είναι πιθανό να ανέβει αφού την έχετε ψάξει μερικές φορές στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Με βάση τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησής σας, οι τιμές των πτήσεων αυξάνονται όντως όταν γίνεται επανειλημμένη αναζήτηση μιας συγκεκριμένης διαδρομής, καθώς ο ιστότοπος θέλει να σας πιέσει να κλείσετε γρήγορα την πτήση προτού οι τιμές αυξηθούν περισσότερο. Γι αυτό είναι ωφέλιμο να αναζητάτε πτήσεις σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης ή ιδιωτικής περιήγησης για να είστε σίγουροι ότι βλέπετε τις χαμηλότερες τιμές.

Πώς να ανοίξετε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης;

Στο Google Chrome ή στο Safari, η ανώνυμη περιήγηση ενεργοποιείται πατήστε ταυτόχρονα Command (για mac) ή “Control” (για Windows), Shift, “N”. (CTR+SHIFT+N)
Για Mozilla Firefox ή Internet Explorer, πατήστε Command (για mac) ή “Control” (για Windows) Shift, “P”. (CTR+SHIFT+P). Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης όπου οι πληροφορίες σας δεν παρακολουθούνται, με αποτέλεσμα να μην αυξάνονται οι τιμές κατά την διάρκεια αναζήτησης σας. Τα cookie σας επαναφέρονται κάθε φορά που ανοίγετε ξανά ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης. Επομένως, εάν θέλετε να έχετε μια “καθαρή” αναζήτηση πτήσης κλείστε όλα τα παράθυρα ανώνυμης περιήγησης, ανοίξτε ένα νέο και, στη συνέχεια πραγματοποιήστε την αναζήτησή σας.

2. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Κάποιες από τις μηχανές αναζήτησης πτήσεων ανεβάζουν τις τιμές τους για να αυξήσουν το ποσοστό κέρδους τους. Στην flighttickets.gr παίρνουμε τα δεδομένα μας απευθείας από τα site των αεροπορικών και συνεργαζόμενων εταιριών συγκρίνοντας σε πραγματικό χρόνο τις ατόφιες τιμές της αγοράς, χωρίς να επεμβαίνουμε στις τιμές. Έτσι είστε σίγουροι ότι έχετε τις χαμηλότερες τιμές του διαδικτύου και μπορείτε να κλείσετε απλά πηγαίνοντας στο επίσημο site με ένα κλικ μετά την αναζήτησή σας. Οπότε μην παραλείψετε αυτό το βήμα!

3. ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΌΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΤΕ, ΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Σπάνια τα αεροπορικά εισιτήρια γίνονται φθηνότερα καθώς πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησής σας, ειδικά αν πρέπει να πετάξετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν συνήθως χαμηλές τιμές ως βασική τιμή και καθώς αυτά τα εισιτήρια πωλούνται, τα υπόλοιπα αυξάνονται σε κόστος. Αυτό είναι πολύ χαρακτηριστικό στην Ευρώπη. Εάν ξέρετε πότε και πού θα πάτε, μην περιμένετε για μια άγνωστη προσφορά. Τις περισσότερες φορές, η μεγαλύτερη εξοικονόμηση σας προέρχεται από την κράτηση πολύ νωρίτερα, όταν αυτό είναι εφικτό.

 

4. ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ

Ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με την κράτηση ειδικά την Τρίτη για εξοικονόμηση χρημάτων, η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη μέρα για να πετύχεις την φθηνότερη πτήση. Τις περισσότερες φορές είναι φθηνότερο να πετάξετε τις καθημερινές, αν και αυτό δεν είναι ο κανόνας. Η καλύτερη στρατηγική είναι να ρίξετε μια ματιά στις διακυμάνσεις των τιμών ολόκληρου του μήνα και να βρείτε τις ημέρες που είναι οι φθηνότερες για το συγκεκριμένο ταξίδι.

5.ΠΕΤΑΞΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΙΜΩΝ, ΟΧΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ

Το ξέρουμε ότι το όνειρό σας είναι να πετάξετε στις Μπαχάμες και να ζήσετε τον επίγειο παράδεισο, αλλά αν οι τιμές των αεροπορικών είναι 3.000 ευρώ μόνο για τα εισιτήρια είναι παράλογο να πάτε εκεί μόνο και μόνο για το μέρος, όταν μπορείτε για παράδειγμα να πάτε στο Κανκούν του Μεξικό με το 1/3 της τιμής. Κάντε την ερευνά σας με βάσει τα οικονομικότερα εισιτήρια και μετά επιλέξτε ποιος από αυτούς τους προορισμούς θα ήταν ιδανικότερος για εσάς.

6.ΕΠΙΛΕΞΤΕ LOWCOST ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά οι low-cost αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν σημαντικά φθηνότερα εισιτήρια από τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες, κάτι που στην ουσία σημαίνει ότι θα πρέπει να συμβιβαστείτε με μια πιο στενή θέση, με λιγότερο χώρο για τα πόδια και χωρίς την παροχή «δωρεάν» φαγητού/ποτού στο αεροσκάφος (το οποίο στην ουσία περιλαμβάνεται στην τιμή του εισιτηρίου σας).
Μια σημαντική σημείωση για τις low-cost αεροπορικές εταιρείες είναι να διαβάζετε πάντα τα ψιλά γράμματα και να κάνετε τα εξής:

  • Ελέγξτε πού βρίσκεται η τοποθεσία του αεροδρομίου (σε πολλές περιπτώσεις οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους προσγειώνονται σε αεροδρόμια έξω από την πόλη).
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει κράτηση και πληρώσει για το όριο αποσκευών σας. Τηρείτε τους περιορισμούς σχετικά με το βάρος, το ύψος και τον αριθμό των επιτρεπόμενων αποσκευών. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες (π.χ. η Ryanair) θα χρεώσουν υψηλές χρεώσεις εάν υπερβείτε τα όρια. Θυμηθείτε ότι πληρώνοντας μόνο για τον ακριβή χώρο αποσκευών/βάρος που χρειάζεστε είναι ο τρόπος με τον οποίο οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους διατηρούν τις τιμές τους χαμηλότερες από τις παραδοσιακές αεροπορικές εταιρείες.
  • Διαβάστε τα ψιλά γράμματα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι της Ryanair που θα σας χρεώσει το check-in στο αεροδρόμιο 55 ευρώ εάν δεν έχετε κάνει check-in online εκ των προτέρων και δεν εκτυπώσετε την κάρτα επιβίβασης σας ή την έχετε στο κινητό. Η προειδοποίηση αυτής της χρέωσης αναφέρεται ξεκάθαρα με κεφαλαία γράμματα στην πρώτη πρόταση της ηλεκτρονικής σας επιβεβαίωσης. Με λίγα λόγια, πάντα να διαβάζετε και να ακολουθείτε τις οδηγίες!

Θυμηθείτε, εάν θέλετε να κάνετε κράτηση για τη φθηνότερη δυνατή πτήση (όχι με την βραβευμένη εταιρεία για τις καλύτερες υπηρεσίες της χρονιάς), να είστε προσαρμοστικοί, να κάνετε την έρευνά σας και να γνωρίζετε τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς της οικονομικής αεροπορικής εταιρείας που επιλέγετε κάθε φορά.

 

7. ΠΕΤΑΞΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΠΟΝΤΟΥΣ

Η φθηνότερη πτήση που μπορείτε να κλείσετε είναι η δωρεάν και ο ευκολότερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι με πόντους. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία πιστωτική κάρτα με πρόγραμμα ανταμοιβής ταξιδιού και η επίτευξη της ελάχιστης δαπάνης μπορεί να σας αποφέρει ένα σημαντικό μπόνους πόντων, αρκετά συχνά αρκετούς για μια δωρεάν πτήση!

Μπορείτε να εγγραφείτε για μια κάρτα επιβράβευσης αεροπορικής εταιρείας που κερδίζει πόντους με μια συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία ή μια πιο γενική κάρτα επιβράβευσης ταξιδιού που σας επιτρέπει να εξαργυρώσετε πόντους σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Όσο πιο συχνά χρησιμοποιείτε την κάρτα σας για καθημερινές αγορές και να την αντιμετωπίζετε σαν μετρητά, χρησιμοποιώντας μόνο τα χρήματα που έχετε στην τράπεζα και να εξοφλείτε το υπόλοιπό σας κάθε μήνα, τόσους περισσότερους πόντους θα κερδίζετε χωρίς να χρεώνεστε τόκους και άρα κερδίζοντας τους πολυπόθητους πόντους για τις πτήσεις σας!

 

8. ΕΛΕΓΞΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Πριν κάνετε κράτηση πτήσης, σκεφτείτε εάν η τιμή είναι φθηνότερη εάν πληρωθεί σε άλλο νόμισμα. Συχνά οι αεροπορικές εταιρείες θα σας αναγκάσουν να πληρώσετε στο νόμισμα της χώρας από την οποία αναχωρείτε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μια σημαντική σημείωση όταν το κάνετε αυτό: βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα χωρίς χρεώσεις συναλλαγών στο εξωτερικό διαφορετικά οι προσπάθειες σας να εξοικονομήσετε χρήματα είναι δώρο άδωρο!

Εσείς πόσες από τις παραπάνω συμβουλές γνωρίζατε; Έχετε κάποιο tip να προσθέσετε;

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *